Over in de Familietuin

In de Familietuin is niet zomaar een plek! Het is de plek waar onze opa en oma en vervolgens onze ooms, een bedrijf in de bloembollenteelt hadden. Een betrokken familiebedrijf waar in de zomervakanties diverse neven en nichten werkten. Onze gezamenlijke carrière begon dan ook al vroeg, als twee jonge meisjes bollenpellend in de bollenschuur. Precies dezelfde plek waar de duurzaam gebouwde kantine van In de Familietuin staat. Nu jaren later brengen wij, Ineke Aker en Bette van Diepen (twee nichtjes), het bedrijf weer tot bloei. Uiteraard in eigen stijl! We bieden een zinvolle daginvulling gericht op het buiten bezig zijn.     

Over ons 

Ineke Aker is psycholoog en vaktherapeut, haar expertise ligt in het begeleiden van mensen met dementie en het omgaan met onbegrepen gedrag. Ze heeft gewerkt als senior medewerker dagbesteding en kwaliteitsadviseur bij een zorgorganisatie in de regio Kennemerland. Bette van Diepen is pedagoog en socioloog, ze is gespecialiseerd in de begeleiding van (oudere) mensen met een verstandelijke handicap en heeft vaardigheden om mensen in hun eigen kracht te zetten. Ze heeft gewerkt als persoonlijk begeleider en beleidsmedewerker bij een zorgorganisatie in Amsterdam.  

Bette van Diepen en Ineke Aker

Persoonlijke motieven

Door onze jarenlange ervaring in de zorg hebben we een eigen visie ontwikkeld op de zorg voor kwetsbare mensen. Wij geloven dat buiten bezig zijn, samen met en voor anderen goed is voor elk mens. Onze oom, bij wie wij op deze plek in het bollenbedrijf hebben geholpen, kreeg Parkinson. Hij was een echt buitenmens en had jarenlang buiten op het land gewerkt. Naarmate zijn ziekte vorderde had hij behoefte aan een zinvolle invulling van zijn dag. Echter was het aanbod toentertijd zo beperkt dat hij terecht kwam op een dagcentrum ergens op een industrieterrein, binnen in een oud gebouw. 

Het samen zijn met anderen deed hem goed. Echter, wij geloven dat hij nog meer tot zijn recht was gekomen en zich meer van waarde had gevoeld als hij niet alleen samen met anderen was, maar óók in een omgeving die voor hem bekend was, namelijk buiten op het land en in de natuur. We geloven in de natuur als bron van veerkracht en inspiratie en zetten ons in voor een groene omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn. Dat is onze grootste motivatie! 

Visie

Samen maken we een duurzame plek met aandacht voor elkaar en de natuur! We geloven dat buiten bezig zijn, samen met en voor anderen goed is voor elk mens. De natuur zien we als bron van veerkracht en inspiratie. We zetten ons in voor een groene omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn. Dit doen we door groene dagbesteding aan te bieden.

Onze kernwaarden zijn:

  • Bloei & Groei: We blijven continu ontwikkelen op het gebied van groen, duurzaamheid en zorg. Daarnaast stimuleren we ook anderen om te blijven groeien.
  • Natuur: We zetten de natuur in om rust en ruimte te creëren en ook ter inspiratie.
  • Aandacht: We hebben aandacht voor elkaar en onze omgeving. We zien een ieder als een uniek persoon.
  • Samen: We geloven in een inclusieve wereld waarin iedereen meedoet en er bij hoort.
  • Creëren: We creëren innovatie op het snijvlak van groen, zorg en duurzaamheid.
  • Impact: We maken het verschil in het leven van anderen. We laten een positieve voetdruk achter.